La rehabilitació del Casal Sant Genís, la reforma de la residència d'avis, el reasfaltatge d'un tram de la carretera de Berga, l'obertura del passeig del Pla de l'Alzineta per donar continuïtat al futur passeig de Circumval·lació i la rehabilitació de l'ala esquerra de l'Escorxador són les principals actuacions que l'Ajuntament de Navàs inclou en el pressupost d'enguany. Un pressupost que preveu 35 intervencions i que triplica la partida d'inversions (2.268.615,11 euros) amb relació al 2018.

La proposta va prosperar amb els vots favorables de la CUP i l'abstenció dels regidors d'ERC i PDeCAT (el del PSC no va poder assistir al ple per motius laborals). El pressupost ascendeix a un total de 9.697.497,17 euros, el 19% més elevat que el de l'any anterior.

De la majoria d'aquestes inversions se n'han realitzat els projectes durant aquest darrer any. Fonts de l'equip de govern han precisat que s'aniran realitzant durant tot l'any, «mantenint l'equilibri de tresoreria». En alguns casos s'han introduït en el pressupost «per tal d'avançar-ne la planificació i poder fer la licitació tan aviat com sigui possible, malgrat ser conscients que les obres començarien durant la propera legislatura i s'acabarien durant el primer trimestre del 2020».

D'aquestes 35 inversions, algunes estan vinculades a subvencions per un import d'aproximadament mig milió d'euros, mentre que altres es pagaran amb la incorporació de part del romanent estalviat dels darrers anys, i això farà que l'import dels crèdits que s'han de demanar no superi els 400.000 euros, segons van concretar fonts municipals.

També hi ha actuacions com la urbanització dels carrers de l'Alcalde Serra i Valldeperes, que serà assumida per la majoria del veïnat mitjançant contribucions especials.

L'alcalde i regidor d'Economia, Jaume Casals, va sintetitzar l'estat econòmic de l'Ajuntament, del qual va detallar els diferents deutes i la planificació de pagament, i va destacar que enguany es pagaran 419.989 euros vinculats a aquests crèdits. Casals va remarcar que l'Ajuntament té ara mateix un endeutament «considerat menor» i que a final d'any faltaran per pagar 1.800.000 euros.

Es van comentar les diferents compres a terminis i sense interessos que s'han realitzat del Casal Sant Genís, els terrenys del passeig del Pla de l'Alzineta i la carretera de Castellet. En el mateix ple també es va aprovar el pressupost de l'empresa municipal Serveis Municipals de Navàs que ascendeix a més d'1,5 milions d'euros, i que inclou la gestió directa de l'aigua, l'Eix (gimnàs-piscina coberta) i la recollida de residus porta a porta.