14 de febrer de 2019
14.02.2019

Salut preveu iniciar les obres del CAP de Navarcles durant el tercer trimestre d'aquest any

La Generalitat està tramitant el permís per poder començar els treballs de l'esperat equipament

14.02.2019 | 16:45
Terrenys cedits a la Generalitat per a la construcció del CAP

La construcció del nou CAP de Navarcles va cremant etapes. Ara, la Generalitat està tramitant el permís d'obres per poder tirar endavant l'esperat equipament. El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha informat que el projecte del nou equipament està en la seva fase final de redacció i que preveu poder iniciar els treballs el tercer trimestre d'enguany.

La construcció del CAP de Navarcles està programada per ser executada per Infraestructures de Catalunya, per encàrrec del CatSalut, en el decurs del 2019 i el 2020. Segons han informat des del CatSalut, «ja s'ha iniciat les gestions per obtenir el permís d'obres, hores d'ara en tràmit».

El projecte de construcció del nou centre de Navarcles està en la seva fase final de redacció i es preveu la seva supervisió per part dels tècnics de CatSalut el proper mes de març. Una vegada supervisat el projecte, a continuació Infraestructures podrà licitar l'obra, «que es preveu que pugui iniciar-se el tercer trimestre d'enguany», apunten fonts del CatSalut.

El nou CAP es construirà en uns terrenys situats a l'avinguda de Lluís Companys, al costat de l'escola bressol, que l'Ajuntament de Navarcles va cedir a la Generalitat l'abril del 2017. El futur equipament tindrà una superfície de 1.000 metres quadrats en un edifici de planta baixa que suposarà un canvi molt significatiu per a la població en comparació amb l'actual ambulatori, ja que es tracta d'un edifici molt més ampli, amb molta lluminositat i més consultes i despatxos. Es calcula que la construcció de l'equipament suposarà una inversió d'uns dos milions d'euros. El consistori confia que el Catsalut adjudiqui i comenci les obres aquest any i que el nou centre d'atenció primària pugui ser una realitat el 2020.

L'Ajuntament va cedir a la Generalitat els terrenys on definitivament es preveu construir-hi el nou centre d'assistència primària després d'un procés de modificació dels usos del solar. Anteriorment es limitaven a l'àmbit de l'ensenyament i es van ampliar també al sanitari per poder-hi fer compatible la construcció del nou equipament. La Comissió d'Urbanisme en va autoritzar el canvi el novembre,i cinc mesos després l'Ajuntament en va poder lligar la cessió a la Generalitat. Era el primer pas per poder començar a fer realitat de forma definitiva un projecte que Navarcles tenia entre mans des de feia més de deu anys, però que mai havia arribat a prosperar.

El 2003,moment en què al consistori governava Convergència, es va apostar per fer una ampliació del CAP actual, tot i que l'oposició d'esquerres va aprovar una moció conjunta a la Generalitat demanant un equipament nou. El 2006, l'executiu convergent del moment va proposar uns terrenys del carrer de Pau Claris, però estaven pendents d'un desenvolupament urbanístic,i l'any següent, el nou govern socialista va posar damunt la taula aprofitar un espai de l'antiga Dresca. Aquesta opció també es va descartar perquè l'adequació dels terrenys per cedir-los al departament seria costosa i excessivament lenta, i per això finalment es va proposar definitivament el solar de sota la llar d'infants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya