Sant Fruitós s'ha proposat cercar els orígens medievals de la seva Festa de l'Arròs, la celebració per excel·lència del municipi. A petició de l'Ajuntament, la Fundació Alícia ha elaborat un llibre receptari amb l'evolució històrica d'aquest plat des que va començar a protagonitzar la festa, a l'Edat Mitjana, fins a l'actualitat.

El regidor de Cultura, Xavier Racero, ha explicat que l'objectiu és conèixer com era aquella «sopa dels pobres» que va anar evolucionant fins a la clàssica paella que es cuina avui dia. Les receptes s'inclouran en un llibre que vol explicar la història de la festa. Una celebració que, a Sant Fruitós de Bages, només es va deixar de celebrar durant els anys de guerra civil (1936-1939).

El receptari que ha elaborat la Fundació Alícia inclou quatre receptes que se situen en moments «claus» de la Festa de l'Arròs. La primera recepta se situa a l'Edat Mitjana, no inclou l'arròs i és una «escudella de pobres» a base de verdures de temporada que es cultivaven a la zona.

Per fer-ho, l'antropòleg Joan Ribas ha resseguit tots els documents que parlen d'aquesta festa al municipi de Sant Fruitós i al Monestir de Sant Benet de Bages. Les receptes s'inclouran en un llibre que pretén explicar la història de la celebració per excel·lència del municipi i de qual l'Ajuntament preveu distribuir-ne els exemplars.