Sant Vicenç de Castellet inicia un nou procés de participació ciutadana que proposa als veïns i veïnes escollir el nom de cinc carrers del municipi ubicats als polígons d'activitat econòmica. A través d'una comissió formada pel propi consistori, els grups de l'oposició i diferents entitats s'han proposat un total de set noms.

Es tracta de set noms de dona, ja que així ho va establir un acord del ple municipal celebrat l'any 1999. Aleshores es proposava que tots els carrers que es nombressin a partir d'aquell moment tinguessin noms femenins fins a aconseguir la igualtat en el nomenclàtor del municipi.

Els set noms que se sotmetran a votació popular són els següents: Neus Català (va ser la darrera supervivent espanyola al camp de concentració nazi de Ravensbrüc); Ramona Gusi (llevadora a Sant Vicenç de Castellet, va tenir un paper important pels seus llibres de receptes i d'higiene femenina); Elizabeth Eidenbenz (infermera suïssa que va salvar la vida de molts nenes i les seves mares, acollint-los a la maternitat d'Elna); Marina Torres Buxadé (actriu del cinema mut espanyol dels anys 20); Muriel Casals (economista, professora i política catalana, activa defensora de la independència de Catalunya, des d'Òmnium Cultural); Pepeta Riera (poetessa i compositora i un gran actiu del Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet) i Mestra Salafranca (mestra durant la República, amb grans habilitats pedagògiques i que va lluitar per un magisteri renovador).

Les votacions es podran fer a partir d'aquest divendres i fins al proper 8 de març. Podran votar tots els veïns i veïnes empadronats a Sant Vicenç de Castellet que siguin majors de 16 anys. Les votacions es podran fer a través de la pàgina web www.svc.cat o bé de manera presencial a l'OAC.