El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en sentència del 19 de desembre de 2018, ha donat la raó l'Ajuntament de Santpedor per segona vegada en les denúncies contra entitats financeres ubicades al poble i que no complien les lleis de transparència i protecció del client. Al 2012, la Policia Local del municipi va iniciar inspeccions davant la sospita que algunes entitats financeres no informaven els usuaris dels tipus d'interès que aplicaven als serveis que oferien.

Les inspeccions van derivar en la imposició de sancions a tres entitats financeres, i dues d'aquestes han acabat en sentències favorables per al municipi. La darrera s'ha conegut ara quan el TSJC ha ratificat la sanció de 50.000 euros que es va resoldre en un judici previ. L'entitat financera és l'antic Banc Mare Nostrum que en les inspeccions del 2012 es va constatar que no donava informació rellevant als seus clients.

L'hereva de Mare Nostrum, Bankia, és qui haurà de fer-se càrrec de la multa. . Anteriorment, el TSJC també va donar la raó a Santpedor en una situació similar amb La Caixa