L'Ajuntament de Cardona ha pogut arribar finalment a un acord amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per procedir al canvi de prioritat de pas de vehicles a l'encreuament de la Bòbila, un punt viari clau, ja que és a l'entrada del municipi.

Des que es van executar les obres de la variant de Cardona, els vehicles que volien entrar o sortir del centre urbà per aquesta zona havien de parar i cedir el pas, ja que la prioritat la tenien els vehicles que circulaven per l'esmentada variant (C-1410z).

Es tractava d'una situació anòmala, ja que la gran majoria de flux de trànsit es dona en els trajectes que entren o surten del nucli urbà. Però el fet que una carretera fos de titularitat de la Generalitat (la variant) i l'altra carretera de titularitat de la Diputació ha comportat l'alentiment dels tràmits. Ara, amb el canvi de senyalització, els vehicles que entren o surten de Cardona tindran més facilitat per incorporar-se a la via ràpida, i els que circulen per la variant seran els que hauran de cedir el pas o parar. La Diputació ha informat que el repintat de la zona i el canvi de la senyalització vertical es farà abans de l'abril. Amb tot, l'Ajuntament no descarta la possibilitat, també reclamada des de fa temps, de construir una rotonda en aquest punt.