15 de febrer de 2019
15.02.2019

Castellnou fa servir ramats per mantenir netes les franges contra incendis

S'ha començat amb la pastura de 120 ovelles a la zona est del Serrat

15.02.2019 | 09:09
El ramat pasturant a la franja de l'entorn del Serrat

L'Ajuntament de Castellnou ha posat en marxa un projecte de recuperació de la silvopastura i de les pràctiques tradicionals per a la gestió de les franges perimetrals de protecció de les zones residencials. Amb aquesta iniciativa es vol mantenir el sotabosc alleugerit de vegetació per així minimitzar el risc d'incendis forestals. També donar als ramaders de la zona una alternativa per millorar la seva productivitat i ajudar a la viabilitat de les seves explotacions.

Es treballa alhora en crear lligams de col·laboració entre els establiments de restauració del municipi i els ramaders locals per donar valor al seus productes.

L'actuació ha començat aquesta setmana quan un ramat de 120 ovelles, provinent de la masia de Burgueroles, que ha iniciat la pastura a la franja perimetral de la zona est del Serrat, la part més necessitada i la de més risc. Des de la regidoria de Medi ambient i sostenibilitat s'està treballant per ampliar aquest model i poder fer extensiu aquest sistema a la resta del municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya