L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha completat un total de 48 intervencions en diversos trams fluvials de la conca del riu Llobregat afectats per les llevantades registrades en els mesos d'octubre i novembre de l'any passat. El treballs, amb un cost de 362.000 euros, s'han desenvolupat en cinc comarques: el Bages, el Solsonès, el Berguedà, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

Actualment, queden una quarantena d'actuacions pendents dels dos episodis de llevantada que es preveu que estiguin enllestides durant la primavera d'enguany. L'objectiu és que tot el curs fluvial quedi net i preparat per minimitzar el risc de desbordaments en l'estació amb major previsió de pluges.

Pel que fa als municipis beneficiats, a la comarca del Bages s'han realitzat sis actuacions a Monistrol de Montserrat; dues, a Manresa; tres, a Sant Joan de Vilatorrada; una, a Callús; una, a Navàs; tres, al Pont de Vilomara; dues, a Sallent; dues, a Balsareny; i una a Cardona; totes elles relatives als aiguats del mes d'octubre.

Quatre de les actuacions s'han dut a terme a Montmajor (Berguedà). Al Solsonès també se n'han fet quatre (dues a Navès, una a Olius, i una altra a la Coma i la Pedra) i al Baix Llobregat dues a Sant Andreu de la Barca. Totes aquestes actuacions s'han fet arran de l'episodi de l'octubre.

Al Vallès Occidental s'han fet dues actuacions a Terrassa relacionades amb la llevantada del mes d'octubre, mentre que se n'han executat vuit a la mateixa comarca (quatre a Rubí, dues a Terrassa, una a Sant Cugat del Vallès i una a Matadepera) arran de les intenses pluges de principis del mes de novembre.