L'antiga fàbrica tèxtil de Cal Clarassó està immersa en la primera de les tres fases d'obres, iniciada a l'estiu, per convertir l'espai en un equipament sociocultural que acollirà la llar d'avis, un bar restaurant, una sala polivalent i espais de formació. Després de la consolidació de l'edifici, ara els treballs se centren en la coberta.

A banda de la nova teulada de l'equipament, que ja té l'estructura feta, també es treballa en la rehabilitació de la façana. Tot seguit, es condicionarà l'espai exterior, que inclourà la rehabilitació de la xemeneia, tota una icona del municipi, i es farà la urbanització dels carrers de Valls i del Dr. Antoni Vila, seguint el mateix criteri que la resta del barri antic, sense voreres i amb llambordes. Això permetrà, segons l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, «integrar al nucli antic aquesta zona, que estava molt degradada».

L'Ajuntament de Santpedor preveu que la primera fase estigui enllestida el mes d'abril. La segona es dedicarà a fer els interiors, i la tercera, al mobiliari. El consistori té previst que el nou equipament sociocultural sigui una realitat l'any 2020 amb un cost total d'1,7 milions d'euros.