La CUP de Navàs ha desfet la incògnita i ha anunciat aquest diumenge el nom del nou cap de llista per a les properes eleccions municipals. Es tracta de Genís Rovira, de 28 anys d'edat, que des del 2015 és regidor de Promoció Econòmica, Cultura, Festes, Participació i Noves Tecnologies.

Rovira substitueix així l'actual alcalde, Jaume Casals, que ja va anunciar que no optaria a un tercer mandat. Casals, que el 2011 es va convertir en el primer alcalde de la CUP al Bages, formarà part igualment de la candidatura, en un lloc encara per determinar, però que li permeti continuar al govern municipal com a regidor, segons ha anunciat ell mateix aquest diumenge.

L'acte de presentació del nou candidat de la CUP s'ha fet aquest migdia al Passeig Ramon Vall de Navàs, i ha comptat amb la presència de la diputada de la formació al Parlament, Natàlia Sànchez.

Genís Rovira, que ha estat elegit per l'assamblea local de la CUP, s'ha proposat l'objectiu de «revalidar la majoria absoluta» aconseguida l'any 2015 i, si pot ser, «amb 8 i 9 regidors», enlloc dels 7 actuals.

Segons ha manifestat en l'acte de presentació d'aquest diumenge, la intenció és «continuar la feina feta» i tirar endavant projectes com «la sobirania alimentària i energètica, els pressupostos participatius, la remodelació del Casal de Sant Genís, els diferents consells municipals, la remodelació del patrimoni i la incentivació del turisme i del món rural». El nou cap de llista també ha convidat tothom a preparar conjuntament el programa electoral.

Per la seva banda, l'encara alcalde Jaume Casals, ha defensat tota la feina feta aquests vuit anys en tots els àmbits. «Hem consolidat el canvi i ara ens toca segiur realitzant polítiques municipalistes que busquen l'interès col·lectiu», ha conclòs Casals, abans de donar pas al nou candidat. En l'acte, també s'ha anunciat el nom de deu persones que formaran part de la candidatura, entre les quals el mateix Casals, tot i que encara no s'ha definit la posició de cadascuna d'elles.

El nou candidat, Genís Rovira, té el grau de Filologia Catalana i el màster de professorat. Ha estat vinculat amb diverses entitats culturals i esportives de Navàs i, des del 2010, quan tenia 19 anys, forma part de l'assemblea local de la CUP.