18 de febrer de 2019
18.02.2019

Unes 60 persones participen en la caminada de Salvem el Pla de Bages

La caminada d'ahir va ser per l'entorn de la Vall dels Horts, les Olzinelles i els polígons no ocupats de la carretera de Berga

18.02.2019 | 00:11
Unes 60 persones participen en la caminada de Salvem el Pla de Bages

Una seixantena de persones va participar ahir en la caminada organitzada per la plataforma Salvem el Pla de Bages, després del seu concorregut acte de presentació de divendres a Sant Fruitós. L'objectiu de la plataforma és combatre el nou pla urbanístic del municipi santfruitosenc i, alhora, aplegar ciutadans i entitats que vulguin preservar el conjunt de l'entorn natural del Pla de Bages.

La caminada d'ahir va ser per l'entorn de la Vall dels Horts, les Olzinelles i els polígons no ocupats de la carretera de Berga. Segons la plataforma, els participants a la caminada van posar de manifest que la proposta de nou pla urbanístic de Sant Fruitós «no té cap tipus de sentit», ja que «pretén reservar més sòl per a activitat industrial en lloc de protegir-lo». Segons l'entitat, «la buidor fantasmagòrica i la degradació dels polígons existents han estat un argument demolidor». I és que, afegeix, a part de la seva bellesa paisatgística, «la Vall dels Horts representa avui l'únic corredor biològic que queda entre el Llobregat i el Cardener, i aquesta connexió és bàsica per a la ja malmesa biodiversitat del Pla de Bages.

Ja al final del recorregut, afegeix la plataforma, «ningú no donava tampoc credit a les pretensions del nou POUM de reservar més sòl industrial a l'altra banda de l'eix Transversal, tot malmetent també la plana que comunica amb Sant Iscle i Pineda.

L'objectiu de la plataforma és que el POUM que es presenti en el ple de Sant Fruitós del 6 de març no inclogui reserves de sòl per a activitat industrial, pel fet que l'experiència, diu l'entitat, «ens diu que els territoris assenyalats acostumen a patir processos de degradació constant» i pel fet que el municipi té suficient sòl industrial per cobrir qualsevol demanda futura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya