El Carnaval de Cardona ha decidit enguany fer una aposta ferma per guanyar participació. D'una banda, s'avancen una setmana els actes destinats al públic més jove i de l'altra s'introdueix un gran concert amb Buhos i Pachucos, a més d'altres novetats novetats. La festa està organitzada per Cardona Jove, la Comissió de Carnaval i l'Ajuntament,

Així, el Carnaval arrencarà aquest dissabte 23 de febrer. La gresca s'iniciarà ja a 2/4 de 7 de la tarda amb l'anomenada 'Cursa', que estarà amenitzada per la Xaranga Màgic i el Rei Carnestoltes. Sortirà dels 100 Pisos i passarà per carrers i places tot resseguint els establiments i penyes que hi col·laboren: El Racó, Servi-Pizza, plaça del Portalet (penya La Corneta), El Centru, Frankfurt La Fira, La Bauma, Firabar, plaça del Mercat (Cardona Jove, col·labora El Forn) i plaça Sana Eulàlia (penya El Capote, col·labora Cal Borrasca i Gaèlic).

Després de la 'Cursa', arriba una de les novetats d'enguany: a 2/4 de 9, a la plaça Santa Eulàlia, es farà una botifarrada i el pregó amb el grup La Zarigüella i Dj Turmix. Serà el moment en què l'alcalde de Cardona entregarà la vara al Rei Carnestoltes, que 'governarà' el poble durant els dies de Carnaval.

Després de sopar, la Xaranga Màgic posarà la música a un passa carrers que arribarà fins el pavelló, on a 2/4 de 12 arrencarà el gran concert amb Buhos, Pachucos, Masterout i els Dj Pexu i Pollu. Les entrades pel concert ja es poden adquirir a un preu de 10 euros al web entrades.cardonaturisme.cat i també físicament a l'Oficina de Turisme de Cardona, al Firabar, al Frankfurt La Fira, al Centru, al bar Laiola (Súria) i al bar Castell (Solsona). Els menors de 16 anys podran accedir al concert amb autorització i acompanyats d'un adult que se'n responsabilitzi. A taquilles, les entrades tindran un preu de 15 euros.

Dijous Llarder i Carnaval de les Escoles

Després de l'arrencada d'aquest dissabte, el Carnaval continuarà el 28 de febrer amb el Dijous Llarder. A les 7 de la tarda es farà la cercavila amb els gegants Jaume i Jaume Petit, amb animació musical de la Banda de Cardona, i tot seguit hi haurà botifarrada a la Fira de Dalt amb la Colla de Geganters i Grallers de Cardona.

Divendres 1 de març serà el dia del Carnaval de les Escoles. La rua sortirà de les diferents escoles a les 10 del matí i, com a novetat, s'ha quedat que a 2/4 d'11 es trobaran totes davant del Llobet per arribar tots junts fins a la plaça de la Fira, amenitzats per la música de la Banda de Cardona i la Xaranga Màgic. Un cop a la plaça es llegirà el pregó i hi haurà un concert infantil amb Ai Carai!.

Les activitats pels més petits continuaran dissabte 2 de març. A 2/4 de 5 de la tarda s'iniciarà la rua davant de l'Ajuntament, amb els Xanquers de la Mandraga i amb BatúkaGasals. A l'arribada al pavelló, hi haurà coca i xocolata per tothom, així com diverses activitats encarades als més menuts de la casa i també un espectacle amb Pablo Clown i els ClownsCardona.

El Carnaval finalitzarà diumenge 3 de març amb el Ball de Carnaval que es farà a les 6 a l'actual Casal d'Avis amb Charlie Músic, una activitat organitzada per l'associació A viure que són dos dies i l'Ajuntament que inclourà un concurs de disfresses.