Cardona preveu començar a materialitzar al llarg dels propers dos anys un nou polígon que quedaria situat davant de l'actual, però al costat oposat de la carretera C-55 (a la banda dreta en sentit Solsona). L'àrea ja és prevista com a futura zona industrial en el planejament vigent -el POUM actual es va aprovar fa pocs anys-, però ara cal redactar-ne el projecte i desenvolupar-lo.

Es tracta d'una de les prioritats de l'Ajuntament cardoní, ja que l'actual polígon La Cort, situat a l'entrada sud del municipi, es considera pràcticament exhaurit i, segons ha explicat l'alcalde, Fer-ran Estruch, «tenim diverses empreses que ja són al nostre municipi i que volen créixer, i allà on són no poden fer-ho», i fins i tot, «nous projectes empresarials en l'horitzó que requereixen aquest sòl». Segons ha concretat Estruch, actualment a La Cort només hi queden disponibles tres naus industrials construïdes i un terreny.

El futur polígon La Cort II apareix actualment en el planejament com a sòl industrial no delimitat, una figura que el que fa és establir la reserva del terreny per a l'ús estipulat, però que no es pot desenvolupar fins que el que hi ha actiu no es considera esgotat, com seria ara el cas.

L'àrea inclosa en el POUM preveu la creació d'un nou polígon de 245.000 metres quadrats, tot i que l'Ajuntament té clar que no es materialitzarà de cop, sinó per fases, per atendre les necessitats que vagin sorgint. Però també es posa de manifest la necessitat urgent de fer-ne una primera part, d'uns 50.000 m2 aproximadament, tant per donar resposta a les demandes que ja tenen sobre la taula com per ser atractius per atraure altres empreses.

Els terrenys sobre els quals s'ha de materialitzar el nou polígon són de tres propietaris i l'Ajuntament ja hi té un acord lligat. Però l'objectiu del consistori és que sigui sobretot la Generalitat, mitjançant l'Institut Català del Sòl (Incasòl), la que actuï com a avaladora i com a promotora per desenvolupar-lo. Per avançar temps, el consistori ja ha encarregat un avantprojecte que defineix com es taria distribuïda la futura àrea industrial i la seva viabilitat econòmica. Uns plantejaments i uns costos que, segons ha explicat l'alcalde cardoní, ja s'han posat damunt la taula de l'Incasòl i de la direcció general d'Urbanisme, i que es veuen «molt positivament». De fet, l'Ajuntament va aprofitar la darrera visita del conseller de Territori, Damià Calvet, per informar-lo de l'estat del projecte i demanar novament la participació directa i principal del seu departament per fer-lo realitat. I és que el projecte ha de passar per diferents tramitacions que s'han d'anar fent en paral·lel i, alhora, el consistori ho ha situat entre els temes prioritaris per poder donar resposta a la demanda que de nou sòl.

En els propers mesos s'ha de tramitar una modificació puntual del Pla General Urbanístic referent a aquest sector, de manera que passi a ser un sòl delimitat, i també el projecte de reparcel·lació i d'urbanització, que defineixen quins espais en resulten i els vials i infraestructures.

Quant a la viabilitat del projecte, Estruch destaca que l'Ajuntament també ha estat treballant perquè subministraments com ara l'electricitat i l'aigua es faci amb empreses locals, que abaratirien aquests costos.

Estruch ha reiterat que «disposar de sòl industrial i d'habitatge són les nostres grans prioritats, perquè és el que garanteix que la població es pugui assentar o venir de nou al nostre municipi», i que, «a més, en el cas de la indústria partim de la base que ja tenim un teixit important que vol créixer amb nous projectes».

Després del cessament de l'activitat d'Ercros, l'Ajuntament va sol·licitar a la Generalitat que qualifiqués «d'interès general» la reindustrialització del municipi. Una consideració que permetria aplicar bonificacions o exempcions en impostos, taxes i cànons competència de la Generalitat a aquelles empreses que mantinguin o creïn nova activitat a Cardona per un període de 3 anys.