Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 52 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Cardedeu (Vallès Oriental), com a presumpte autor d'onze delictes de robatori amb força a interior de domicili i un delicte contra la salut pública.

Els fets es remunten a la tarda del 14 de febrer, quan un mosso que estava fora de servei va alertar que acabava de veure dos homes al carrer del Call Fondo de Castell-terçol que observaven les cases amb una actitud de vigilància. Dues patrulles van desplaçar-se al lloc i van veure com un dels sospitosos pujava a un vehicle i iniciava la marxa. Els agents van aturar-lo al carrer Granera i van identificar-lo. Dins el cotxe hi havia uns guants, un tornavís, unes arracades i una targeta d'un centre comercial a nom d'una dona. Posteriorment van constatar que la targeta constava com a sostreta l'1 de gener en un robatori amb força. Mentre feien gestions d'identificació, es va rebre l'avís que havien entrat a robar en una casa pròxima d'on inicialment els dos homes havien estacionat el vehicle. Davant les evidències, els mossos van detenir l'home i van iniciar la recerca de l'altre individu que l'acompanyava.

L'endemà, els investigadors van dur a terme una entrada i perquisició al domicili de Cardedeu on residia el detingut. Durant l'escorcoll van trobar joies, rellotges, ulleres de sol, càmeres de fotos, entre altres coses de dubtosa procedència. També van localitzar 15 grams de cocaïna, una bossa amb substància per adulterar la droga i una bàscula de precisió.

Fins ara, les indagacions policials han permès trobar indicis que relacionen el detingut amb 9 robatoris amb força. Tots ells comesos entre el 23 de gener i el 14 de febrer a Castellterçol, Castellcir i Sant Quirze Safaja.

La investigació continua oberta i centrada a comprovar si el detingut pot estar implicat en altres fets delictius. Tampoc es descarten noves detencions.