Enric Forcada, que actualment és regidor de Serveis, Mobilitat i Joventut a l'Ajuntament d'Artés, encapçalarà la candidatura d'ERC de cara a les eleccions locals del proper mes de maig. Així ho ha escollit l'assemblea local del partit, que també ha triat l'actual primera tinent d'alcalde, Eli Carracedo, com a número dos de la llista.

Forcada rellevarà com a alcaldable Josep Candàliga, que va encapçalar la llista d'ERC el 2015 i va ser escollit alcalde, però que va deixar el càrrec dos anys després, a l'equador del mandat, segons l'acord pactat amb els seus socis de govern, la CUP, que van assumir l'alcaldia amb Ernest Clotet.

Forcada, que és llicenciat en Ciències Polítiques, s'ha mantingut aquests quatre anys com a regidor, i en fa un i mig que també és conseller de Suport als Municipis del Consell Comarcal. Per la seva banda, Carracedo és regidora de Cultura, Esports i Educació. Tots dos volen ara encapçalar un projecte republicà i feminista, amb gent diversa, que defugi els personalismes i que doni importància al treball de grup i respectuós amb el medi ambient.