La candidatura municipalista Fem Poble va desgranar aquest cap de setmana passat les línies generals del seu projecte per a Sallent, en un acte celebrat a la Sala Gran de la Fàbrica Vella. Unes 300 persones van assistir a l'acte, on es va presentar els dos candidats a liderar el govern municipal, Fina Soler i Guillem Cabra, així com els primers deu membres de la llista.

La principal prioritat de Fem Poble és aturar la davallada de població, amb un pla de xoc que englobi polítiques d'habitatge, de foment de l'ocupació i de potenciació de la cultura i la vida associativa. Segons la candidatura, Sallent ha perdut 500 habitants els últims deu anys i és el segon municipi on més disminueix percentualment la població de la província de Barcelona. Per això, es marquen el repte de revertir-ho amb un pla que englobi les diferents àrees de l'Ajuntament.

Fina Soler i Guillem Cabra van explicar com es concretarà la fórmula de coalcaldia amb la qual volen organitzar el govern municipal. Els dos es repartiran les tasques de representació i de lideratge associades al càrrec durant el mandat, per «trencar les dinàmiques personalistes que han caracteritzat la política a Sallent i avançar en la democràcia real». Així, esperen poder «establir nous mecanismes que retornin l'ètica política a l'Ajuntament».