L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet considera vàlida l'adjudicació que va fer l'abril del 2017 de la gestió del servei d'aigua a Acciona, i recorrerà la sentència que ara l'ha declarat nul·la i que implicaria haver de fer un nou concurs amb les mateixes empreses que es van presentar. Després de valorar la situació amb el seu gabinet jurídic, el govern de CiU de Sant Vicenç es manté ferm en el seu posicionament, i fonts municipals van anunciar ahir que abans del 18 de març interposaran un recurs d'apel·lació amb la plena confiança que «serà estimat» pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La sentència, dictada pel jutjat contenciós administratiu número 3 de Barcelona i que aquest diari va explicar en l'edició de diumenge, declara nul·la l'adjudicació del 2017 contra la qual havia al·legat Sorea, companyia que fins aleshores havia tingut la gestió del servei municipal d'aigua a Sant Vicenç i que també es va presentar al concurs. El jutge considera que l'adjudicació no és correcta perquè es va fer sense el preceptiu tràmit d'audiència pública, que li va ser negat a Sorea i això va deixar la companyia en una situació d'indefensió. L'Ajuntament (i Acciona), en canvi, defensa la no obligatorietat d'aquesta audiència emparant-se en canvis legislatius, un posicionament que ahir, ja coneguda la sentència, el govern de Sant Vicenç mantenia ferm. Fonts municipals van posar de manifest que el que està en discussió en aquest cas «és un tema jurídic», en relació amb la vigència del tràmit d'audiència que estableix un document que data del 2001 i que des de l'Ajuntament es considerava que no era d'aplicació. Les mateixes fonts es remetien ahir a l'assessorament demanat al departament jurídic de la Diputació de Barcelona i que, segons el consistori, ho hauria interpretat d'aquesta mateixa manera.

Per tot plegat, el govern de Sant Vicenç no veu cap incongruència en l'adjudicació del servei, i recor-rerà contra la decisió del jutjat contenciós. Més enllà d'això, des del consistori també es vol remarcar que la sentència «desestima la petició de Sorea de ser declarada l'adjudicatària del concurs». I és que, tot i que declara nul·la l'adjudicació a Acciona, no atorga el servei a Sorea, perquè el jutge entén que això correspon a l'organisme de contractació, que en aquest cas és el mateix Ajuntament.

ERC vol transparència

El grup municipal d'ERC a Sant Vicenç, que és el principal partit a l'oposició en aquest Ajuntament, reclama «el màxim de transparència» a l'equip de govern en aquest afer, i per això aprofitarà el torn de precs i preguntes al ple ordinari de demà al vespre per demanar-li «que ens expliquin què ha passat i què es farà a partir d'ara», segons apuntaven ahir fonts del partit.

ERC diu que en el seu moment va defensar la necessitat d'obrir un nou concurs després de molts anys de gestió per part de la mateixa empresa, però no amaga la «sorpresa» per la situació que ara s'ha donat. Sense més informació, ERC no es posiciona sobre la conveniència o no de recórrer la sentència o de reprendre el concurs. El que preocupa al partit és veure «què pot suposar econòmicament tot això a l'Ajuntament».