Castellterçol ha completat la construcció del nou talús al pati del centre de primària, una obra que forma part de les intervencions que s'han d'anar duent a terme per a la millora de l'institut escola Ramona Calvet, i dins el projecte de construcció del nou edifici per a l'espai de secundària.

Aquestes noves dependències s'han de fer realitat amb una ampliació de l'actual escola. Actualment, els alumnes estan ubicats de manera provisonal en mòduls prefabricats que hi ha instal·lats a la carretera de Castellcir.

D'entrada, amb una pala giratòria es va sanejar i rebaixar tot el talús que sovint s'anava desintegrant. A la part baixa s'hi han fet uns gabions amb pedra vista. Es va desbrossar el tram de 44 metres de llarg i, un cop net, es van fer una vuintatena de perforacions per instal·lar l'estructura de subjecció. Fets els drenatges per filtrar les aigües pluvials, el talús es va completar amb una capa de formigó projectat. Els dos murs de pedra vista a la part de baix estan situats a tocar de la pista poliesportiva.