28 de febrer de 2019
28.02.2019
Regió7

El Geoparc estrena una guia de viatge que recull els actius turístics del Bages

La publicació de la prestigiosa editorial francesca Petit Futé es pot trobar en català, francès i castellà

28.02.2019 | 00:24
La nova guia del Geoparc de la Catalunya Central es va presentar ahir al municipi de Santpedor

El Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central ja disposa d'una guia de viatge específica, centrada principalment en la comarca del Bages, que li dona una projecció internacional. La prestigiosa editorial francesa Petit Futé ha estat l'encarregada d'elaborar la publicació, de la qual s'han fet 9.000 exemplars en tres idiomes: francès, català i castellà. Es tracta de la primera guia de viatge que recull els actius turístics de la comarca, i es va presentar ahir als agents del territori en un acte a l'auditori del convent de Sant Francesc de Santpedor.

A partir d'ara, l'oferta cultural, paisatgística i gastronòmica de la comarca queda recollida en aquesta publicació de 190 pàgines, que inclou des d'una presentació genèrica de la destinació fins a un recorregut municipi per municipi on es detalla la seva oferta.

El president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, destacava ahir que la guia suposa «una passa endavant en l'objectiu d'obrir-nos al món» i que «la cohesió del territori amb el tema del turisme es veu reflectida en una guia com aquesta». També posava èmfasi en el fet que la prestigiosa editorial francesa s'hagi volgut fer ressò «del potencial turístic» del Geoparc.


Vuit zones geogràfiques

La història geològica, les festes, la cuina local, l'oci i l'esport del Bages queden recollits en aquest treball de l'autora Anne-Sophie Lamotte, que estructura la visita al Geoparc de la Catalunya Central per zones geogràfiques: Manresa, el Pla de Bages, el parc natural de Montserrat, el Bages Occidental, Cardona i la ruta de la sal, el Llobregat i la Gavarresa, el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i el Moianès.

En total, Petit Futé ha editat 6.000 exemplars de la guia en francès, 3.000 dels quals es distribuiran en territoris de parla francesa com França, Suïssa, Bèlgica, Luxemburg i Canadà, tant en grans superfícies com en petites llibreries, a banda de la venda que es fa on-line. L'altra meitat la distribuirà el Consell Comarcal del Bages, així com les 3.000 guies que s'han editat en català i castellà, 1.500 en cada llengua.

La presentació de la nova guia de viatge va tenir ahir la presència del coordinador del Foro de Geoparques Españoles, el geòleg basc Asier Hilario, que considera «fonamental» el fet de tenir una guia per tal d'assolir l'objectiu dels Geoparcs de ser «un destí turístic innovador i sostenible». Per a Hilario, la publicació permet «connectar amb l'essència del territori», que és la finalitat del geoturisme. El geòleg, que també és coordinador científic del Geoparc de la Costa Basca, va explicar que des de la seva creació, fa vuit anys, ha passat de ser una zona pràcticament desconeguda a convertir-se «en un dels destins principals del País Basc», amb 150.000 visitants a l'any.

Es calcula que el Geoparc de la Catalunya Central té actualment més de 2,5 milions de visitants anuals amb Montserrat com a epicentre. Actualment, hi ha un total de 140 geoparcs mundials Unesco en 38 països, i a Catalunya n'hi ha dos, el de la Conca de Tremp-Montsec, al Pirineu, i el de la Catalunya Central, que ara ja és més a l'abast dels visitants gràcies a la nova guia de viatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20