«El món està preparat per acollir i entendre les persones amb autisme?», es pregunta la veïna de Castellterçol Cristina Caballero, mare de la Laura, una nena de deu anys diagnosticada amb el trastorn de l'espectre autista. A banda de les preguntes sobre el futur de la seva filla, Caballero qüestiona si algun dia arribarà l'ajut econòmic per fill a càrrec, que espera des de fa gairebé quatre anys.

«Vam fer la sol·licitud del grau de dependència el juliol de l'any 2015 i, a hores d'ara, encara esperem l'ajuda econòmica que correspon al grau II que van atorgar a la meva filla, que són uns 100 euros i escaig al mes», explica Caballero. La família sospita que el seu requeriment es va traspaperar «perquè ens van atendre tres assistents socials diferents, al llarg d'aquest temps».

«Fa poc ens va trucar l'assistent social demanant-nos el número de compte, una dada que ja havíem facilitat anys enrere», lamenta la mare. Apunta que ara el requeriment s'està tramitant però hauran d'esperar els divuit mesos de marge establerts. Es pregunta si la Generalitat els retornarà els diners que haurien d'haver rebut al llarg d'aquests anys. Apunta que l'ajuda els permetria pagar les teràpies que ara no poden permetre's.