Les obres de la connexió del polígon de les Vives amb la C-55, pendents des de fa una dècada, seran una realitat l'any vinent. Així ho va confirmar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que va assegurar sobre el terreny que es tracta d'una «actuació que és petita en dimensió i pressupost, però estratègica per resoldre la mobilitat del municipi». El Govern català preveu que les obres es puguin licitar entre final d'aquest any i principi del 2020, i que s'executin durant l'any que ve.

Els treballs consistiran principalment en la construcció d'un vial de 320 metres de longitud que sortirà de la rotonda de l'actual enllaç de la C-55 a Sant Vicenç, que connectarà amb el sector industrial, utilitzant el pas ja existent sota la carretera. Es tracta d'un vial que ha de permetre fer la connexió natural amb la carretera C-55 en sentit sud i que, alhora, dotarà d'una entrada i sortida directa al polígon industrial de les Vives. Els treballs costaran al voltant de 800.000 euros, 525.000 dels quals els finançarà l'Ajuntament i la resta aniran a càrrec del Govern de la Generalitat.

En l'actualitat, els tècnics del departament de Territori i Sostenibilitat estan enllestint l'actualització tècnica del projecte de l'obra que ha d'ajustar els darrers detalls com és l'amplada de les voreres del vial per adaptar-les a la normativa. Un cop finalitzats els ajustos tècnics, el projecte s'aprovarà i la licitació i execució es preveu entre final d'aquest any 2019 i principi del 2020.

Durant la seva visita, Calvet va recordar que «en el seu dia es van eliminar tot un seguit de girs a l'esquerra des de la C-55», una actuació «necessària des del punt de vista de la seguretat viària», però que va comportar que alguns polígons quedessin mal connectats, com és el cas del de les Vives. Una connexió que ara, una dècada després, es podrà resoldre.

Per la seva banda, la segona tinent d'alcalde i regidora de Via Pública de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, Carme Jiménez, va apuntar que el nou vial «és una fita molt important» per al municipi perquè resoldrà un problema tant a nivell industrial (ha estat una obra molt reivindicada pels empresaris) com per a la resta del municipi, que guanyarà una sortida natural cap al sud.

Actualment, la sortida de la rotonda que porta fins al polígon està tallada, en espera que es construeixi el nou vial, que hi connectarà directament. D'aquesta manera, ara, per sortir de Sant Vicenç cap al sud s'ha de passar pel barri de la Farinera, i per sortir del polígon cal fer una volta d'un quilòmetre per vials estrets.