Cardona té l'oferta turística, no només consolidada, sinó en una clara línia ascendent. Ho posen de manifest les xifres creixents dels darrers anys, i ho ha rubricat el 2018, quan per segon any consecutiu ha aconseguir superar la barrera dels 130.00 visitants globals (sumant els diferents pols d'interès que hi ha al municipi) i ha assolit el seu rècord de serveis turístics.

Les dades de tancament de l'exercici passat es van donar a conèixer en el decurs de la cinquena Nit del Turisme de Cardona, que va tenir la presència, entre altres, del vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i del vicepresident de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras.

En concret, la vila ducal ha rebut el 2018 entre els seus diferents centres gestionats a través de la Fundació Cardona Històrica 130.084 visitants, una xifra gairebé idèntica a la de l'any passat. Analitzant cada centre turístic i cultural, es posa de manifest que el Parc Cultural de la Muntanya de Sal segueix sent el motor principal, ja que va rebre el 62% d'aquest global de visitants, un total de 81.358. Pel que fa al conjunt monumental del castell, amb els serveis de visita guiada i teatralitzada, n'hi van passar 29.636. Si a aquesta xifra s'hi sumen els visitants que també han adquirit l'entrada a la col·legiata de Sant Vicenç, s'arriba als 40.602.

Pel que fa al Centre Històric, la xifra de visitants va ser superior a la de l'any anterior amb un total de 8.091.

El que destaca especialment, però, és el nombre de serveis turístics prestats. Mentre que el 2017 se superaven els 125.000, l'any passat es va arribar a un total de 166.814. I a l'oficina de turisme han atès un total de 43.501 persones. Segons dades que va exposar en el decurs de la Nit del Turisme la Fundació Cardona Històrica, el perfil de visitant ha estat majoritàriament individual per sobre del grup. La procedència dels visitants ha estat el 85% de Catalunya, el 8% de l'estranger i el 7% de la resta de l'estat. Els principals països estrangers emissors han estat, per aquest ordre, França, Estats Units, Andorra, Regne Unit i Xina. I en l'àmbit nacional hi ha València, Madrid i País Basc.

Durant el 2018, segons la fundació, «amb la informació aportada pels diferents allotjaments podem afirmar que les pernoctacions han crescut». Concretament, han estat un total de 64.488.