Al Carnaval de Sallent enguany els havien servit en safata la temàtica per a la paròdia satírica amb què cada any donen la benvinguda a la festa i reben el seu personatge protagonista.

L'allau d'obres municipals que en els darrers mesos ha omplert el nucli urbà d'operaris, màquines i tanques va ser l'objectiu de la mirada àcida (tot i que gens acarnissada) del rei Carnestoltes. Així, un alter ego de l'alcalde sallentí (David Saldoni), convertit ahir en David El Manetes, va fer una crida des del balcó de l'ajuntament a una plaça plena de públic preparat per engegar la festa que tinguessin paciència i deixessin de queixar-se, perquè «acabarem totes les obres que tenim a mitges i els sallentins estareu encantats.

Perquè viureu en el poble més admirat de la Catalunya Central. La fama de l'Eixample de Barcelona no serà res al costat de Sallent». Fent un repàs, l'alter ego carnavaler de l'alcaldia va posar èmfasi que «qui els hauria dit, als del barri de la Rampinya [barri que estan connectant amb un ascensor], que es convertirien en el nou Beverly Hills de Catalunya. Xalets a dojo, ascensor d'alta categoria».

I va restar importància al fet que el pont Vell, que permet la connexió del nucli urbà per damunt del Llobregat, faci temps que està tancat per obres (que van quedar aturades durant setmanes): «si no tenen pont per creuar el riu, cap problema, l'Ajuntament els posarà una Zodiac per travessar-lo. Creuers sallentins, quin luxe!». També va lloar els treballs a la travessera urbana de l'antiga carretera: «Els hem fet unes voreres tan amples, que tots els del cycling podran anar fent pelotó».

L'alcalde David El Manetes que van amenaçar de fer vaga indefinida i «pintar de rosa les noves lletres de Sallent», que s'han instal·lat a l'entrada del poble. Finalment, la revolta obrera la va liderar, com no podia ser d'altra manera, un rei Carnestoltes alçat en una grua, que va convidar a fer regnar el Carnaval. «Convergents, que amb el que gasteu a la Fàbrica Vella tindríem Carnaval fins a les Enramades», va deixar anar de sobte, per tot seguit reclamar al públic que «si jo dic Carnaval, vosaltres embogiu, i els claretians foteu-los al riu».

La novetat d'enguany és que l'arribada del Carnestoltes s'ha fet un dia més tard, la qual cosa també va ser motiu d'ironia del mateix personatge.