L'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, tornarà a encapçalar la llista del PSC a les eleccions municipals del maig. Així ho ha decidit per unanimitat l'assemblea local del partit, que confia a revalidar el lideratge de Badia en el que ja seria el seu tercer mandat al capdavant del conssistori.

Badia opta a la reelecció perquè «encara hi ha projectes que ens han de portar a una transformació de Castellbell», en els quals el seu equip ha estat treballant des de la base durant aquests vuit anys, i que ara es voldrien culminar. En molts casos es tracta de «projectes a un termini de deu anys que ara s'han de consolidar».

Diu que aquests dos mandats han estat «difícils» perquè es venia d'una situació de crisi i de manca de recursos per part de determinades administracions, però apunta que, malgrat aquest context, «hem sanejat l'Ajuntament, hem trobat el finançament per elaborar projectes i ara s'han d'acabar d'executar i assegurar-ne el manteniment», remarca Badia. Es refereix, entre altres, a l'espai cultural del Casino Borràs, al tancament del poliesportiu, a les reformes de l'església de la Bauma i de l'ajuntament, o a la urbanització de la Vall de Montserrat i el Mas Enric. Igualment, diu que, com ja s'ha fet aquests anys, també s'ha de continuar potenciant l'àrea d'acció social i gent gran, treballar per l'equitat i la justícia social, considerar l'educació i la cultura com a eixos cohesionadors, i fomentar el turisme, del qual ja es té una diagnosi i ara s'han de desenvolupar les propostes.

Per tot plegat, Badia s'envoltarà d'un equip variat, que combinarà l'experiència amb la renovació, en el sentit d'incloure «gent que coneix molt bé aquests projectes, i també gent nova que garanteixi el relleu», afegeix.

Montse Badia va assolir l'alcaldia de Castellbell l'any 2011, en què el PSC va aconseguir la majoria absoluta amb set dels onze regidors del consistori. Fa quatre anys, el partit liderat per Badia va revalidar la majoria, tot i que va perdre un regidor, i ha continuat governant en solitari.