El període de preinscripció als ensenyaments obligatoris serà entre el 29 de març i el 9 d'abril, segons va publicar ahir el departament d'Educació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Això afecta el segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària i la secundària. El principal canvi d'aquest nou curs, tal com s'havia anunciat, és que s'eliminen els punts per malaltia crònica que afecta el sistema digestiu, endocrí o metabòlic, però també la puntuació pel fet que els pares o els germans siguin exalumnes del centre educatiu en qüestió. El departament considera que aquests punts anaven en contra de l'equitat i de la igualtat en l'accés al sistema educatiu.

D'altra banda, en la resolució es determinen també les dates per a la resta d'ensenyaments: primer cicle d'educació infantil en llars d'infants de la Generalitat, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà de FP i arts plàstiques i disseny, cicles de grau superior de FP i arts plàstiques i disseny, programes de formació i inserció, ense-nyaments esportius, ensenyaments d'adults, ensenyaments artístics professionals de música i dansa, artístics superiors, ense-nyaments d'arts escèniques, curs de formació específic per a l'accés als cicles de grau mitjà i idiomes a les escoles oficials d'idiomes.

En aquest senit, la preinscripció per al curs vinent es podrà dur a terme del 14 al 21 de maig en el cas del batxillerat i els cicles de grau mitjà de formació professional. Entre el 29 de maig i el 5 de juny ho podran fer els estudiants que vulguin accedir als cicles de grau superior de formació professional.

Per al curs 2019-2020 s'amplia, com a novetat, la preinscripció electrònica, que el curs passat es va incorporar en els cicles formatius de grau superior de FP, i que enguany es podrà realitzar per a tots els cicles formatius de formació professional, tant de grau mitjà com de grau superior, i per a batxillerat. La preinscripció electrònica comporta la possibilitat de presentar telemàticament la sol·licitud, sense necessitat de tràmit presencial.