La connexió de Sant Vicenç de Castellet, al Bages, amb la C-55, pendent des de fa més d'una dècada, serà realitat finalment a principis del 2020. Ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, qui ha assegurat que es tracta d'una actuació "petita en dimensió i pressupost, però estratègica per tal de resoldre la mobilitat del municipi".

Es tracta d'un carril que ha de permetre fer la connexió natural amb la carretera C-55 en sentit sud i que, alhora, dotarà d'una entrada i sortida directa al polígon industrial Pla de les Vives. Els treballs costaran al voltant de 800.000 euros, 525.000 dels quals aniran a càrrec de l'Ajuntament i la resta a càrrec del Govern.

L'obra que ha anunciat aquest divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet ja estava prevista fa una dècada, quan es va construir el nus que dóna accés a Sant Vicenç de Castellet. En aquell moment es va fer la rotonda que permet aquest enllaç, però es va deixar penjada la part que ha de connectar amb el polígon Pla de les Vives.

Actualment, la sortida de la rotonda que porta fins al polígon està tapada per un talús, a l'espera que es construeixi el nou vial, que hi connectarà directament. Així doncs, ara, per sortir de Sant Vicenç cap al sud s'ha de passar pel barri de la Farinera, i per sortir del polígon cal fer una volta d'un quilòmetre per vials estrets.