Castellnou de Bages tindrà al nucli històric un Parc de les Olors, espais dedicats a la producció amb planta aromàtica i medicinal i que disposarà d'un enclavament a cada comarca. En els proper dies s'iniciaran els treballs de la primera fase, que consistiran en la recuperació de l'espai de la Font de Castellnou com a zona d'esbarjo i en el disseny i preparació dels terrenys on es faran les plantacions. Es preveu tenir el Parc de les Olors totalment obert a la primavera de 2020.

Es tracta d'un espai que treballa el sector del cultiu i l'elaboració de productes derivats de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals, i afavoreix la diversitat biològica (abelles, altres insectes i mamífers). Proposa un model de desenvolupament rural sostenible en espais rurals marginals, però situats en indrets accessibles d'interès paisatgístic i amb una inversió assequible i una intervenció mínima, seguint sempre els criteris de l'agricultura ecològica per al cultiu de plantes aromàtiques i medicinals.

El Parc de les Olors va néixer com a projecte personal de la geògrafa paisatgista Pilar Comes. En un inici consistia en un jardí-plantació visitable, dissenyat, fet i explicat per ella mateixa. Davant de l'èxit i de les sol·licituds per fer-ne d'altres seguint el seu model, es creà un equip tècnic amb una arquitecta i una paisatgista botànica, constituint d'aquesta forma una franquícia social. Així es comença a desenvolupar una xarxa de parcs que avui dia consta de 22 centres a Catalunya (únicament un per comarca), a Mallorca i a Granada.

Cada parc és un jardí visitable amb característiques pròpies, on es poden fer visites guiades, tallers, cursos, etc. Així mateix, es poden comprar els productes de la marca a la pròpia agrobotiga de cada parc. L'estructura , amb uns serveis centrals que ajuden a crear, gestionar i dinamitzar els diferents parcs, fa que de manera col·laborativa es comparteixin els coneixements, s'innovi, s'estalviïn costos i es pugui garantir la comercialització dels productes a les agrobotigues de la marca.

A Castellnou, l'Ajuntament n'és l'impulsor amb la col·laboració del propietari dels terrenys on s'implantarà i la col·laboració social d'Ampans, el centre Sant Martí i la casa de colònies Dom Bosco. L'equip de govern destaca que la iniciativa «generarà vincles socials amb altres àmbits del teixit del poble, com poden ser l'escola, la pagesia i la gent gran».