El grup municipal de Compromís amb Sant Joan, a l'oposició de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, ha denunciat, un cop més, «la deixadesa i despreocupació de l'equip de govern del municipi (PDeCAT i ERC) en no haver presentat encara, a 1 de març de 2019 ni una sola proposta del pressupost municipal d'enguany».

Així, en el darrer Ple Municipal Compromís va votar en contra d'una modificació de pressupost per via d'urgència, coneguda amb 24 hores d'antelació que «sense cap debat previ» pretenia fer una modificació de crèdit que afectava prop d'un milió d'euros, segons ha assegurat el grup municipal.

El portaveu de Compromís, Albert Marañón, va demanar a l'alcalde que «compleixi amb la seva obligació i presenti al Ple la proposta de Pressupost de 2019, el volem debatre en la seva totalitat, i no intenti per la porta del darrere, via urgència i sense debat, condicionar prop d'un 10% dels comptes».

Marañón, va assenyalar que les modificacions de pressupost «existeixen per afrontar situacions, incorporar ingressos, realitzar despeses de projectes o inversions difícilment previsibles. Mai quan s'ha tractat de fer front a imprevistos hem posat impediment perquè tirin endavant, però no val que amb una manca de diligència política es condicioni un volum tant elevat de pressupost via urgència, o que es proposi aprovar licitacions sense tenir la certesa de si tindran partida» com era el cas en el Ple del projecte de l'entorn de la zona esportiva.

En aquest sentit, Compromís amb Sant Joan troba inacceptable que es vulgui culpar a l'oposició de la no aprovació d'una modificació de pressupost o la no dotació de certes partides. El portaveu del grup, Albert Marañón, assenyala que «qui té la responsabilitat de posar les condicions perquè els acords tirin endavant és el govern, i un cop més no s'ha mostrat cap interès en buscar suports». Així mateix Compromís amb Sant Joan va emplaçar a l'alcalde a rectificar i li va demanar que «si vol que partides necessàries, realment urgents i imprevistes tirin endavant convoqui demà mateix, la setmana vinent, un Ple i sotmeti aquestes a votació. Des del nostre grup no hi posarem cap impediment perquè aquestes prosperin», assegura.

Compromís recorda que a aquest important retard en el Pressupost s'afegeix, que des de 2017 l'Ajuntament es troba amb pressupostos prorrogats ja que els comptes de 2018 van quedar rebutjats per «l'absoluta incapacitat del govern a cercar acords», i es va mostrar sorprès que un cop més es repeteixin exemples de despreocupació. La modificació finalment va quedar rebutjada amb el vot contrari de més de la meitat dels regidors del Ple.