La CUP, que no té representació a l'Ajuntament de Sant Fruitós, ha criticat el projecte de POUM que vol desenvolupar l'Ajuntament i ha fet pública la seva adhesió a la plataforma Salvem el Pla de Bages, que n'és contrària. Per a la CUP l'avanç del POUM que hi ha ara mateix sobre la taula representa "una operació especulativa i una agressió inacceptable al fràgil equilibri ecològic del Pla de Bages". En aquest comunicat els cupaires han demanat públicament la no aprovació i modificació d'aquest avanç del POUM, la desclassificació de "sòl industrial innecessari" i la protecció d'entorns naturals i patrimonials com la Torre de Santmartí, les Oliveres, Olzinelles, La Vall dels Horts, l'entorn del Riu d'Or, la Séquia o el corredor verd entre el Llobregat i el Cardener.

Els cupaires, que acusen l'actual Ajuntament de Sant Fruitós de fomentar l'especulació urbanística, no veuen cap sentit en fer una reserva de sòl industrial com la que s'està plantejant "quan al Bages hi ha avui més d'un centenar de parcel·les industrials sense ocupar i Sant Fruitós disposa encara de 80 ha de sòl industrial buit". La CUP afirma que "és necessari abandonar un model de planejament urbanístic basat en l'especulació urbanística i el creixement il·limitat i avançar cap a un planejament al servei de les persones i l'ecosistema i no dels interessos particulars i especulatius".

Per a la CUP, el Pla de Bages és un espai sotmès a una forta pressió urbanística "i aquest avanç del POUM posa en perill la funció de connectivitat biològica i d'interès ecològic i paisatgístic dels terrenys agrícoles afectats per la reserva de sòl industrial proposada".