L'Ajuntament de Cardona va adjudicar ahir al matí els primers quatre allotjaments tutelats per a gent gran. Aquesta setmana se signaran els contractes i ja es farà l'entrega de claus perquè els nous residents puguin iniciar el trasllat.

El primer allotjament s'ha pogut adjudicar directament perquè només hi havia una demandant que l'havia escollit com a primera opció. Els altres tres aspirants havien coincidit a escollir el mateix allotjament com a primera opció, i per aquest motiu es va fer un sorteig amb la presència de l'alcalde, Ferran Estruch. Els dos demandants que no han estat afortunats en aquest sorteig s'han pogut quedar l'allotjament que havien escollit en segona opció.

Després d'aquesta primera tongada d'adjudicacions (que correspon a la gent que es va inscriure en primera convocatòria i que complia els requisits establerts), l'Ajuntament adjudicarà en les properes setmanes els sis allotjaments restants entre les persones que es van inscriure en segona convocatòria.

En aquests moments, aquests expedients es troben a Serveis Socials, que n'està fent la revisió per comprovar que els demandants reuneixin els requisits.

Es tracta d'un model d'habitatge que proporciona a cada veí un allotjament privat, d'entre 19 i 29 metres quadrats, que disposa del mínim indispensable per viure-hi -cuina, bany, llit, armari, sofà, taula i cadires- i, a més a més, tota una sèrie d'espais que són compartits, com la bugaderia, el magatzem, els trasters i la sala d'estar, que queda situada a la planta superior.