06 de març de 2019
06.03.2019

Calders posa en marxa demà el sistema de recollida de residus porta a porta

06.03.2019 | 00:23

Calders s'afegeix demà als municipis que fan la recollida de residus mitjançant el sistema porta a porta. D'aquesta manera, deixarà d'utilitzar els tradicionals contenidors, que avui es retiraran dels carrers, exceptuant els de vidre, roba i oli vegetal, i passarà a recollir la brossa a la porta de casa.

Segons l'alcalde de Calders, Eduard Sánchez, amb el canvi de model s'espera «augmentar de forma molt important la recollida selectiva dels residus», que ara està situada al 25,5%, i a l'hora complir la normativa catalana i europea, contribuir a la millora del medi ambient i frenar l'augment de cost del tractament dels residus. Amb el nou sistema es recolliran els residus de forma separada a la porta de cada casa, amb un cubell personalitzat i seguint un calendari establert. La recollida es farà els dilluns (orgànica i rebuig), dijous (orgànica i envasos), dissabtes (orgànica i paper) i diumenges (orgànica i envasos). Tots quatre dies també es recollirà tèxtil sanitari. Els residus s'hauran de treure a la porta de casa partir de 2/4 de 8 del vespre.

El sector de l'Oller, que és dispers i amb camí de terra, tindrà una àrea tancada de contenidors exclusiva per als veïns. Les masies aïllades hauran de fer servir qualsevol de les dues àrees d'emergència, situades a la zona esportiva del poble i al costat de la piscina de la Guàrdia.

Així, Calders s'afegeix a altres municipis del Moianès que ja fan el porta a porta, com Santa Maria d'Oló, Castellterçol, Collsuspina i Sant Quirze Safaja.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya