L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat ha fet públiques les tres opcions que té sobre la taula per incorporar una zona de lleure al Passeig de la Canaleta. L'estudi, que s'ha fet a través de la Diputació de Barcelona, contempla diferents possibilitats per fer un espai d'esbarjo en un solar en desús que el consistori ha adquirit a través d'una expropiació.

L'alcalde de Monistrol, Joan Miguel, destaca que la Canaleta «s'ha convertit en un espai de passeig que la gent s'ha fet molt seu perquè és molt agradable i és l'únic indret on no hi passa cap cotxe». La intenció seria completar la urbanització del torrent de la Canaleta , que el 2010 es va convertir en passeig, amb aquesta zona d'esbarjo.

L'estudi planteja tres possibles alternatives de menys a més intervenció que mantenen la condició de zona verda però amb la implantació d'usos diferents com són zones d'estada, jocs infantils o espais d'activitat ludicoesportiva. Segons Miguel, els tres projectes que contempla l'estudi són «adaptables i fins i tot es podria fer una combinació dels tres».

En aquest sentit, la intenció de l'Ajuntament és fer un procés participatiu perquè es pugui escollir l'opció més encertada amb la implicació de la ciutadania a través d'una consulta popular encara per determinar. El consistori preveu que el projecte pugui ser una realitat de cara al 2021.

Per l'alcalde de Monistrol, «és un projecte engrescador» que respon a la necessitat d'incorporar zones verdes al municipi.

El consistori considera que seria interessant que la nova zona d'esbarjo inclogui un espai ludicoesportiu «per poder jugar a pilota, proper i sense trànsit rodat». Això permetria, segons Miguel, «alliberar la plaça de la Font Gran», que no es considera adequada per aquesta pràctica.

En totes les alternatives, que contemplen una inversió d'entre 180.000 i 400.000 euros, es manté la condició de verd que caracteritza el passeig de la Canaleta i s'estudia la topografia per tal de connectar tots els espais i possibilitar al màxim l'accessibilitat.

L'espai que l'Ajuntament vol convertir en una zona de lleure és un solar amb un forta pendent però que disposa d'alguns elements d'interès com són l'antic camí ral cap a Esparreguera, un antic aqüeducte i el plataner monumental de can Gibert.

La transformació de l'antiga torrentera en una zona integrada a la trama urbana va començar fa gairebé 20 anys. L'any 2000 es va dur a terme el cobriment del torrent i el 2010 es va fer la urbanització de la superfície que el va convertir en l'actual Passeig de la Canaleta.