Les properes eleccions municipals comptarà amb una nova candidatura a Sant Salvador de Guardiola. Es tracta de Sumem, un grup format per persones independents i amb el suport del grup municipal d'ERC, que presenta la seva candidatura per primera vegada al municipi. Fonts de la candidatura han afirmat que el nou projecte neix "de la participació activa" durant l'1 i el 3 d'octubre del 2017, "aquells dies en que ens vam adonar que, amb aquella força i unitat, podíem satisfer la necessitat d'un canvi en les polítiques municipals del poble des de la transversalitat".

La candidata a l'alcaldia per aquesta formació serà Georgina Mercadal i Viñals, veïna nascuda a Sant Salvador de Guardiola fa 28 anys. Una cap de llista jove, graduada en Dret i advocada de professió, implicada en el teixit associatiu i cultural del poble. Ha participat en les caramelles, en els pastorets, en el grup de geganters i també ha representat el poble com a pubilla.

Les mateixes fonts subratllen que "defensem fermament els valors de la democràcia, de la república i de les polítiques d'esquerra, i ens definim en el marc d'un projecte integrador i transversal, amb sensibilitat i compromís per abordar la gestió del territori i les persones". I també han volgut destacar que "posem en valor el treball en equip, sense jerarquies, amb persones de diferent edat, experiència i àmbits professionals". Per això, han anunciat que a les cinc primeres posicions de la llista faran una ferma aposta per "la joventut i les dones".

Els integrants del nou projecte han fet una crida a tots els veïns i veïns que vulguin col·laborar a sumar-se i a participar a les reunions i actes que s'estan desenvolupant.