Sota la pluja, els paraigües dels veïns de Sallent saltaven ahir al vespre al ritme de la música per acomiadar el Rei Carnestoltes. El mal temps no va estroncar la cercavila que va tornar a posar la mirada a l'allau d'obres del poble, amb operaris, tanques i màquines. L'aigua tampoc va impedir la celebració de l'espectacle final, que va recuperar els dimonis alats com a protagonistes de l'enterrament del Rei Carnestoltes.

«Tots els equips de so s'han mullat però una veïna ens ha facilitat, a última hora, la seva taula de so i hem pogut tirar endavant l'espectacle final», explicava un dels organitzadors, David Pinyana. D'aquesta forma, els espectadors van poder presenciar la mort del Rei Carnestoltes de la mà dels dimonis alats que, a diferència de l'any passat, van ser els protagonistes de l'espectacle. «Volíem recuperar els dimonis alats perquè existeixen des de l'inici d'aquesta festa», apuntava l'organitzadora Marta Sorribas.

Els sallentins que protagonitzaven la Rua Mortuòria duien ornaments negres, llàgrimes pintades a la galta, una espelma a la mà i ganes de ballar. «Quan sortim a enterrar el Rei Carnestoltes és quan gaudeixo més de la festa perquè l'ambient és més local», comentava la veïna Montse Garcia. Sorribas destacava que «avui és un dimecres especial perquè ningú pensa en l'endemà».