Joan Carles Lluch de la Torre ha estat escollit en primàries internes com a cap de llista a Rajadell pels comicis municipals del maig del 2019, presentant-se sota la marca de Junts per Rajadell. Aquesta proclamació és especialment rellevant pel fet que suposa que no optarà a la reelecció un dels alcaldes històrics de la comarca, Joan Costa, que durant prop de tres dècades ha ocupat aquest càrrec com a cap de files de CiU, la formació de la que ara agafa el relleu la marca Junts.

Lluch, que ha cursat estudis de la branca de l'electrònica, va començar a treballar a l'empresa japonesa Denso el 1991, any en què es va implantar la seu a Sant Fruitós de Bages, empresa dedicada a la producció de sistemes elctrònics per diverses marques d'automòbils. Lluch no ha parat de cursar formacions, tant de la seva especialitat, com de coaching i lideratge, fet que li ha facilitat ser promocionat a llocs de comadament intermig, sent actualment cap d'equip d'un departament. Pel que fa a la seva trajectòria política, és regidor a l'ajuntament de Rajadell des de l'any 2011 i primer tinent d'alcalde des d'aquesta última legislatura.

L'assemblea de proclamació va ser conduïda per la presidenta comarcal al Bages, Ivet Castaño. I també hi va intervenir l'actual alcalde, Joan Costa. Els associats i associades assistents van ratificar la seva candidatura per unanimitat.

Lluch va posar de manifest les seves ganes de continuar treballant pel municipi, des de la seva experiència a l'Ajuntament, ara liderant un projecte engrescador que segueixi i millori la bona feina que s'ha fet fins ara. També va agrair la confiança que ha dipositat en ell l'equip del municipi per liderar la candidatura de Junts per Rajadell i la dedicació de l'actual alcalde.

Joan Costa, que deixarà l'alcadia el proper mes de juny en el moment que es renovin els Ajuntaments sorgits d'aquests comicis, haurà estat batlle de Rajadell durant 29 anys. En concret, va assolir el càrrec després d'encapçalar la llista de Convergència a les eleccions del 1991, moment en que va agafar el relleu d'Isidre Santamaria. Costa ha concorregut com a candidat a un total de 7 eleccions municipals, i en totes va aconseguir la majoria absoluta.