Els municipis de la Catalunya Central se sumen cada cop més a la celebració dels carnestoltes tardans. Per evitar de competir amb les grans cites, com les de Sallent i Solsona, a la trajectòria dels carnavals regansers d'Avinyó, Navarcles o Moià s'hi han anat afegint en els darrers anys altres pobles com Gironella o Sant Fruitós de Bages. Iniciada la quaresma, una desena de poblacions porten avui la disbauxa als seus carrers.

El Carnestoltes d' Avinyó viurà avui la jornada central d'una de les festes més veteranes, que és a punt de complir quatre dècades. L'acte central arribarà a les 5 de la tarda amb la rua i el concurs de disfresses. La festa avinyonenca manté l'aposta per celebrar els actes a la sala polivalent, on avui es farà el sopar popular i el ball amb Hey Pachucos i DJ Rutxo.

A Navàs, la rua del Carnestoltes Infantil aplegarà una dotzena de comparses. La cercavila s'iniciarà a la Plaça de l'Ajuntament i anirà fins el Pavelló Blau, on es farà el concurs de disfresses i hi haurà actuació infantil, a càrrec del grup Més Tumacat, amb coca i xocolata per als assistents. La festa continuarà amb sopar popular i festa amb el DJ Sergi Vila.

El Carnavarcles, una cita ja consolidada, espera aplegar una quinzena de comparses i en total, un miler de persones. La rua, que engegarà a les 6 de la tarda, canvia de circuit a causa de les obres del carrer de la Sort, amb sortida del carrer de Pau Claris i arribada al pavelló, on es farà una botifarrada. A 2/4 de 9 del vespre, hi haurà animació infantil, a càrrec de Jaume Barri, i per acabar, com a novetat, es farà un Frikibingo.

La festa i la disbauxa arriben avui a Sant Fruitós de Bages amb opcions per a les famílies, a la tarda, i pel públic jove, a la nit. La cercavila familiar començarà a les 5 de la tarda a la plaça Alfred Figueras i acabarà al pavelló amb l'animació dels Avui fem Pop. El torn del públic jove serà a partir de 3/4 de 10 amb la Rua Jove i la revetlla amb la Mashup party Band i els DJ's locals Arzzett i Berna.

Gironella ha consolidat el canvi de dates i serà el tercer any que la vila acull la festa el cap de setmana següent. Els actes de gran format, que es feien al Local del Blat que està en obres, es traslladen al pavelló d'esports. La rua de disfresses d'aquesta tarda s'iniciarà davant de la biblioteca i finalitzarà a la plaça Pi i Margall, on es faran les exhibicions de les comparses. Havent sopat, els actes es reprendran amb el cercabars i la festa nocturna amb l'Orquestra La Loca Histeria, Mon DJ i DJ Eve.

També hi ha carnestoltes a Monistrol de Montserrat, amb una rua a les 5 de la tarda i festa i ball de disfresses, a la nit, amb DJ Ivan Jiménez. La gresca arriba també aquesta tarda a Castellbell i el Vilar amb una cercavila animada amb batucada i Pep Callau i els Pepsicolen. A l'Anoia, hi ha carnavals a Masquefa i també a Calaf, on es farà la tradicional rua del Pellofa, amb concurs de carrosses i comparses, a la tarda, i ball de disfresses a l'envelat, a la nit.