Món Sant Benet acollirà demà la tercera Jornada anual de productes d'alimentació ecològics que organitza, per tercer any consecutiu, la Fundació Catalunya-La Pedrera. Es tracta d'una jornada, gratuïta, enfocada a professionals i interessants en el sector dels productes alimentaris ecològics.

La jornada tindrà la presentació de l'estudi «David i Goliat es troben al supermercat», de la consultora Kantar WorldPanel, sobre la situació dels petits productors en grans superfícies de venda. Un treball que, entre molts altres aspectes, indica que al 93% de les llars catalanes els agradaria trobar més productes locals i de proximitat als supermercats i hipermercats on compren, sense haver d'anar a buscar-los a botigues especialitzades.

L'acte inclourà una conferència de José Esquinas, enginyer agrònom que durant 30 anys va treballar a la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura). Esquinas aprofundirà en diverses qüestions com ara com els territoris poden encaminar-se cap a un sistema alimentari més resilient i sostenible que fomenti la sobirania alimentària, quins papers hi juguen els productors locals, quin paper hi juga la tecnologia i com aquesta pot afavorir els petits productors locals, i quins límits ètics ens hem de plantejar, entre d'altres.