Sant Fruitós de Bages ha habilitat una nova àrea de compostatge vegetal que transformarà en compost les restes de poda de jardins particulars i parcs del municipi.

L'objectiu d'aquest nou espai és fer més eficient la gestió de la poda i evitar que aquests residus acabin a l'abocador, i obtenir-ne com a resultat compost, un adob natural que, un cop madur, es posarà a disposició dels veïns de manera gratuïta.

Els veïns d'aquestes urbanitzacions podran sol·licitar per correu electrònic o per telèfon el servei de recollida gratuït de les restes de poda a la porta de casa seva o dur-la a la deixalleria de Sant Fruitós de Bages. La recollida es durà a terme els dilluns a les 8 del matí i es limitarà a un metre cúbic (contenidor flexible) i 5 feixos.

Per tal d'explicar amb més detall aquest nou servei, s'han organitzat sessions informatives amb la ciutadania. La primera reunió es farà avui, a 2/4 de 8 del vespre, al local municipal de La Rosaleda. Demà, la reunió tindrà lloc al local municipal de les Brucardes i al local municipal de Pineda de Bages. Al moment de la recollida del contenidor flexible ple es deixarà un nou sac buit a l'usuari.