Menjar calçots pot ser tot un art però també un plaer gastronòmic que ahir al migdia van compartir un centenar i mig de persones en la quarta edició de la Calçotada Popular organitzada per Regió7, en aquesta ocasió a les magnífiques instal·lacions d'El Rebost de la Torre (Sallent). En un dia de sol radiant i temperatura primaveral, subscriptors, lectors i amics del diari van gaudir d'una jornada ja consolidada que va reunir al voltant de la taula un públic familiar.

Des de primera hora del matí, les graelles es van posar en marxa per fer fins a tres mil calçots. «Un cop fets, els guardem en caixes de porexpan, perquè així es mantenen calents fins a l'hora de dinar», va explicar Joel López, de La Torre, que controlava calçots i botifarres juntament amb Núria Morales.

El menú del dia va estar format per productes del territori: calçots de l'horta de Viladordis, salsa de Conserves Ferrer, de Santpedor, botifarres de Germans Caus de Puig-reig, pa del forn El Passeig de Manresa, oli del Molí d'Oli de Rajadell, coca del forn Cal Moliné, iogurts de La Torre, vi de la cooperativa Ramon Roqueta, aigua de Recreset, cerveses de Guineu, de Valls de Torroella, i Cafès del Bages, que va portar una coffeetruck.

La trobada va deparar diverses anècdotes com l'ús de tot tipus de barrets per cobrir-se el cap en una jornada asolellada com poques s'han vist fins ara aquest hivern. A falta de gorres i barrets, bones van ser les solucions papiroflèxiques que van adoptar alguns dels presents. El bon ambient i la satisfacció de l'organització fan preveure que l'any vinent hi haurà una cinquena Calçotada Popular en un altre indret emblemàtic de la Catalunya central.