16 de març de 2019
16.03.2019
Regió7

Sallent reconeix la figura de l'alcalde pedani de Cornet

El ple municipal aprova una moció que acredita el reglament del nucli

15.03.2019 | 23:50
L'alcaldessa pedània de Cornet, al mig dels de Cabrianes i Sallent

El ple municipal de l'Ajuntament de Sallent ha aprovat una moció de reconeixement de la figura de l'alcalde pedani de Cornet. Tot i que la pedania d'aquest nucli urbà no està formalment constituïda, per costum el càrrec ha estat designat d'aquest forma «des de sempre i ha subsistit des que l'antic municipi de Cornet es va agregar a Sallent», segon consta en els antecedents de la proposta. Amb aquesta moció, el que ha fet el ple de l'Ajuntament ha estat donar suport, per unanimitat, a l'acord adoptat el 10 de febrer passat per l'Associació d'Amics de Cornet en què s'especifica el conjunt de normes internes reguladores de la figura de l'alcalde pedani de l'agregat, ja que fins aleshores aquesta figura no estava dotada de regulació. Actualment, l'alcaldessa pedània de Cornet és Susana Crespi.

Amb aquesta seran dues les alcaldies pedànies que tindrà oficialment reconegudes el municipi de Sallent, ja que també té la de Cabrianes, que actualment ostenta Oriol Ribalta.

En el reglament que va aprovar l'associació s'exposa que Cornet «ja és documentat en el testament del levita Guadamir l'any 964 i en una butlla del papa Benet VII l'any 978, apareixent com a Parrochia de Santa Maria de Corneto des del 1033». També s'hi explicita que, segons la història de Sallent escrita per Fortià Solà, el terme de Cornet «era regit per un batlle i dos consellers, obrers de la parròquia, l'Enciclopèdia Catalana el situa des d'una data anterior al 1839 com a poble dins el municipi de Sallent i, d'aleshores ençà, la figura de l'alcalde pedani n'ha ostentat la representació institucional i la interlocució davant el municipi de Sallent».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya