Nereida Berruezo i Aleix Solé encapçalaran la llista a les eleccions municipals de la CUP Navarcles per al proper mes de maig. Es tracta del que la formació anoimena una coalcaldia que «per tal d'evitar caure en la unipersonalitat» i treballant amb la resta de persones que formen part de la candidatura, segons ha explicat Solé. Berruezo hi afegia que «la coalcaldia suposa un benefici més gran pel poble sense perdre agilitat en la presa de decisions». Això suposa que, a efectes pràctics es repartirien les tasques, responsabilitats i visibilitat en el cas que arribessin a l'alcaldia. Formalment, però, han d'ocupar els números 1 i 2 de la llista.

La CUP destaca que dels dos candidats que «combinen experiència i renovació en un moment de canvis en el panorama polític navarclí». Aleix Solé és gestor de museus i monuments visitables. Ja fa sis anys que és regidor de la CUP a l'ajuntament i en porta 17 treballant pel poble militant al partit. D'altra banda, Nereida Berruezo ha treballat de tècnica de joventut i cultura al poble. Juntament amb ells, hi haurà un equip d'11 persones -que es farà públic el proper mes d'abril- i que treballaran conjuntament «per crear un projecte més obert i ètic per Navarcles».

L'objectiu que es fixa la CUP és que els navarclins puguin formar part de la presa de decisions al llarg de tot el mandat, «ja que si viuen el dia a dia del poble no té cap sentit que només votin un cop cada quatre anys». Per aquest motiu que han començat organitzant tres punts de trobada per a tractar els principals aspectes que afecten a la vida dels veïns. El primer es va dur a terme el 9 de març i va recollir una trentena de propostes sobre cultura, educació i festes. Les següents seran el dissabte 23 de març, per a abordar els reptes d'esports, joventut i feminisme, i el dissabte 6 d'abril per parlar de comerç i turisme, gent gran i espai públic.

A l'acte de presentació, Solé també va fer un balanç dels últims quatre anys a l'ajuntament. Es mostra orgullós de la feina feta i assegura que s'han tirat endavant moltes de les seves propostes -com les que fan referència al benestar animal, la fiscalitat progressiva o l'aposta pel comerç local- però també afirma que hi ha moltes iniciatives que s'han quedat pel camí. Així, Solé conclou que tenen "el talent, les ganes i el coneixement necessari" per seguir millorant Navarcles i fer que sigui un poble més viu.