La CUP concorrerà per primera vegada a les eleccions municipals de Santpedor. Així ho ha anunciat la mateixa formació en una assemblea oberta aquest cap de setmana, en què s'han donat a conèixer les cares visibles a les primeres posicions de la llista i els principals eixos programàtics.

Aniol Vila, Pau Clusellas, Susanna Trapé, Visi Ortiz, Queralt Castañares i Ruben López són les sis persones que encapçalaran la candidatura, que respon a criteris de paritat, i que lideren persones amb professions relacionades amb la docència, l'advocacia, el món acadèmic i l'enginyeria. Pel que fa als eixos estratègics, la formació vol incidir en qüestions com el feminisme, el mandat de l'1 d'octubre, l'apoderament popular i la municipalització dels serveis públics, segons es va posar de manifest a l'assemblea.

Tot plegat es tradueix en accions concretes, com la conversió de Cal Jorba en un espai públic, la promoció de l'habitatge públic a preus assequibles i intervenir en els preus de lloguer, promoure la Nau com «un veritable» espai de creació, i en matèria educativa, garantir la gratuïtat de l'escola bressol i de les activitats extraescolars i obrir els patis fora de l'horari lectiu. També es volen revertir les privatitzacions dels serveis públics municipals com l'escola bressol, la residència, l'atenció domiciliària o els serveis funeraris i de jardineria, buscar alternatives de gestió pública de les instal·lacions esportives, i promoure les polítiques d'igualtat, i les que contribueixin a una major redistribució de la riquesa, entre d'altres.