L'Ajuntament de Castellgalí ha introduït una important millora en el servei de recollida selectiva, augmentant de 10 a 45 els punts del municipi amb contenidors per dipositar envasos, paper, vidre, orgànica i rebuig. L'objectiu és fomentar el reciclatge al poble i s'ha pogut dur a terme amb la col·laboració del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, que és qui gestiona el servei.

Fins ara, els contenidors de materials reciclables es trobaven repartits en 10 punts del municipi. A finals de febrer se'n van col·locar en 35 punts més per garantir que, al costat o a escassos metres de cada contenidor de rebuig i d'orgànica, ara també hi hagi els de vidre, cartró i envasos. Així, els veïns i veïnes no han de fer dos viatges per llançar el rebuig en un lloc i els materials de la selectiva en un altre.

L'alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, explica que amb aquesta millora «volem posar totes les facilitats perquè els veïns i veïnes participin més de la recollida selectiva i l'índex de reciclatge creixi notòriament al nostre poble», i afegeix que «com a col·lectiu és la nostra responsabilitat vetllar pel medi ambient i cada vegada que l'Ajuntament té una oportunitat per contribuir-hi, l'aprofitem». Amb la multiplicació per quatre dels punts de recollida selectiva que hi ha a Castellgalí «hem aconseguit que tots els habitatges tinguin a prop punts de recollida de vidre, cartró, envasos, orgànica i rebuig», apunta.

Paral·lelament a la instal·lació dels nous contenidors, també està duent a terme una campanya informativa. Es fa de la mà de l'empresa que té adjudicat el servei de recollida de rebuig i orgànica, CESPA, i porta per títol «Castellgalí + Net; tots hi Guanyem». Inclou l'edició d'un fulletó explicatiu amb consells sobre com reciclar bé i els horaris de la deixalleria mòbil, que visita el poble cada dijous, d'11.30 a 13 h. A més, s'han repartit entre els veïns i veïnes cubells de 10 litres de capacitat i gratuïts per separar la brossa orgànica.