Noèlia Mas és una de les integrants de l'Associació de Voluntaris de Proteccció Civil de Sant Vicenç de Castellet. Fa poc que s'ha endinsat en aquest món però afirma que té la voluntat de formar-se per ser oficialment voluntària i poder donar suport als serveis d'emergències.

La figura de la persona jove dins del voluntariat de Protecció Civil és comuna?

Tinc la sensació que cada vegada hi ha més gent jove amb ganes d'implicar-se en aquesta tasca. És veritat que és una funció que comporta un esforç i un temps que no tothom està disposat a sacrificar. Però ser voluntari també és una forma d'implicar-se i de sentir-te útil dins del teu poble.

Quan vas decidir formar part del cos de voluntaris de Sant Vicenç de Castellet?

Tinc força relació amb el president de l'Associació de Voluntaris de Proteccció Civil de Cardona, Manel Roca, i ell em va anar encaminant a fer alguna activitat voluntària al meu municipi. Fins que vaig conèixer el grup de voluntaris de Protecció Civil i vaig pensar que havia trobat el meu lloc. Tot i així, encara he de fer la formació que m'acreditarà com a voluntària de Protecció Civil oficial.

Has viscut alguna emergència com a voluntària?

De moment, col·laboro en les campanyes de sensibilització i de prevenció i encara no m'he trobat en una emergència greu. Durant les accions que he fet, he sentit molt el suport dels veïns del poble, que, en general, valoren la nostra feina. Espero que, de cara al futur, pugui protegir-los.