La passarel·la que es va construir el 2009 per poder travessar a peu la N-141c, al barri de la Rosaleda de Sant Fruitós, ha tingut una altra avaria justament quan s'està treballant en la reparació de l'ascensor que generava problemes tot sovint. Aquesta vegada, però, el que s'ha vist afectat és la il·luminació que s'encén durant la nit, com a conseqüència de l'acumulació d'aigua que, per sorpresa, s'ha detectat que hi havia a l'interior de l'estructura per on passa el cable, segons va apuntar ahir l'alcalde, Joan Carles Batanés.

El problema es va identificar ahir contra pronòstic, perquè inicialment l'avaria es relacionava amb la intervenció que s'està fent a l'ascensor. En una visita d'obres que es va fer al migdia es va constatar que no hi havia cap relació entre una cosa i l'altra, de manera que es va avisar tècnics del Grup Soler, que es cuida de la supervisió de la il·luminació al municipi, perquè revisessin l'estructura. En veure que el cablatge era moll, els operaris van fer petits forats a una planxa metàl·lica que connecta la plataforma amb l'espai de l'ascensor «i en va sortir aigua durant tres hores», assegurava Batanés.

L'Ajuntament ja ha encarregat un informe a l'enginyer municipal que ajudi a identificar exactament l'origen del problema i com afrontar-lo, però, segons Batanés, tot indica que és aigua de pluja infiltrada i acumulada dins l'encofrat de formigó en forma de V que travessa la passarel·la de cap a cap i que hauria fet malbé el cablatge. «Això denota que aquesta obra el 2009 no es va fer bé», lamentava ahir l'alcalde, que confia tenir solucionat el problema en el termini màxim d'un mes, que és quan es preveu poder posar en marxa novament l'ascensor que s'està reparant. Diu que la intervenció a l'ascensor no es veurà afectada.