L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i l'empresa BCN Skytunnel han tancat l'acord per dotar el municipi d'un complex lúdic amb un túnel de vent, una instal·lació que ofereix la possibilitat d'elevar-se en l'aire i desplaçar-se d'un punt a l'altre i experimentar la sensació de volar. El projecte també inclou l'adequació d'un espai per a autocaravanes amb un parc infantil adjunt, i tot plegat s'haurà d'haver enllestit en un termini màxim de dos anys.

Com ja va explicar aquest diari el desembre passat, el futur complex es construirà en uns terrenys municipals de més de 5.000 metres quadrats situats al sector industrial de la carretera de Berga. Es farà càrrec de l'obra la mateixa empresa, del mateix grup empresarial que la que gestiona l'aeròdrom que hi ha en aquest mateix municipi. La junta de govern ja va aprovar a final d'any adjudicar-li el projecte, i ara s'ha fet un pas més per començar-hi a treballar amb la signatura de l'acord de cessió dels terrenys per un període de 40 anys entre l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, i Ariel Juncos González, representant de l'empresa BCN Skytunnel S.L. Els pronòstics de l'empresa, segons Batanés, són poder tenir enllestit aquest estiu el projecte executiu, de manera que ja podria obtenir la llicència i començar les obres.

El túnel de vent i l'espai d'autocaravanes s'ubicaran en dues parcel·les de costat situades a l'extrem sud del polígon de la Serreta, i separades de l'aeròdrom per l'eix Transversal. La instal·lació del túnel ocuparà un espai de 3.761 metres quadrats, mentre que l'àrea d'estada d'autocaravanes s'ubicarà en una parcel·la de 1.421 metres quadrats. Disposarà d'un mínim de sis places, i es condicionarà amb presa d'aigua i llum, desguàs d'aigües grises, i amb lavabos públics.

Un cànon anual pels beneficis

Més enllà de dotar el municipi d'un nou complex d'oci amb un túnel de vent i un espai d'estada per a autocaravanes amb parc infantil inclòs, l'empresa haurà de compensar econòmicament l'Ajuntament per la cessió dels terrenys. La fórmula pactada és la d'un cànon que BCN Skytunnel haurà de transferir anualment sobre el percentatge de beneficis que obtingui per a l'explotació del complex, i que mai podrà ser inferior als 10.000 euros.