Una trentena d'estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès posaran en marxa a partir d'avui el projecte de col·laboració amb l'Ajuntament de Cardona a través del qual els alumnes elaboraran propostes de transformació i millora de l'àmbit urbà d'aquest municipi, i que podran servir d'eina útil al consistori per a futures polítiques públiques que es vulguin desenvolupar.

Es tracta d'un acord de col·laboració entre l'escola, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, que compromet als alumnes a realitzar diverses propostes de millora urbana que alhora els serveixin per al seu projecte de final de carrera. El projecte inclou idees tant d'adequació de l'espai públic i del paisatge urbà, com de rehabilitació del teixit edificat, entre altres.

La idea és que aquests alumnes treballin trepitjant el territori, i obrir un procés de participació per implicar veïns i entitats en el projecte. Avui s'engega amb la primera de les sessions participatives que hi ha previstes en el marc de desenvolupament del Màster. La trobada és oberta a tots els veïns i entitats, i ha de servir per identificar les necessitats del nucli urbà de Cardona. Es farà de les 7 de la tarda a les 9 del vespre al Centre Cívic.