Esquerra Republicana de Catalunya presentarà una llista amb una renovació gairebé absoluta a les properes eleccions municipals, malgrat actualment és la formació que governa a l'Ajuntament, amb majoria absoluta. Tret del candidat, Ferran Estruch, que és alcalde des del 2011 i que encapçalarà la llista per tercer cop consecutiu, si la formació repetís els resultats de fa quatre anys, en què va obtenir un total de set representants, a banda del cap de files només repetirien dos dels actuals sis regidors que té a l'executiu. Són Joan Hernández, que és el número 3 a la llista (a les del 2011 anava de 4) i que actualment és al capdavant de l'àrea d'Urbanisme, Obres Públiques, Habitatge, Patrimoni Històric, Arxius, Administració i Impuls a l'Administració Electrònica; i Anna Maria Sala, que ha entrat com a regidora a la recta final del mandat, l'estiu passat, en substitució d'Alfons Romero. Sala tancava la llista a les eleccions del 2015 i ara anirà com a número 4. Els vuit integrants restants de la candidatura republicana a Cardona són incorporacions totalment noves, en relació amb la de fa quatre anys enrere.

Darrere de Ferran Estruch i davant d'Hernández i Sala hi haurà Roser Montoriol. La llista la completen Salvador Campos, Luisa Aliste, Josep Malagarriga (fins aquí és el nombre de representants que ERC té actualment a Cardona), Maria Camps, Nuria Crespo, Joan Badia i Montserrat de León. A banda de la llista, també tenen com a suplents Carme Bertral, Marc Cots, Laura Badia, Gerard Andreu, Cristina Barrera, David Arrabal, Elena Company, Lourdes Fontan, Albert Ferrer i Teresa Puig.

Ferran Estruch ja va anunciar el desembre passat que seria candidat per tercera vegada en unes municipals. El 2011, quan tenia 25 anys, va liderar la candidatura que va aconseguir la primera alcaldia del grup republicà en el període democràtic.

En aquelles eleccions, Esquer-ra va obtenir 6 regidors, que van augmentar a 7 (majoria absoluta) en les municipals del 2015.

En l'acte de presentació de la candidatura, que va tenir lloc al teatre Els Catòlics, el candidat va posar en relleu que la proposta que presenten combina un equip molt renovat amb l'experiència dels darrers dos mandats «i amb les ganes i la il·lusió de seguir treballant per Cardona i transformant el municipi», marcant com a eixos essencials «l'ocupació, l'habitatge, la revaloració del patrimoni, el creixement del turisme i projectes com la transformació de les colònies, la rehabilitació del centre històric i la primera fase del nou polígon industrial», entre d'altres».

D'altra banda, avui es presentarà oficialment el candidat i la resta de la llista de Junts per Cardona, en un acte que tindrà lloc també al teatre Els Catòlics i que començarà a 2/4 de 8 del vespre.