L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha posat en marxa aquest dijous un servei de WC d'ús públic gratuït a l'entorn del Cobert del Batre, a la plaça Onze de Setembre. Es tracta d'una cabina prefabricada que estarà en servei les 24 hores del dia, i que l'Ajuntament ha considerat necessari de col·locar perquè aquest entorn s'ha convertit en un punt neuràlgic del municipi.

La cabina està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, és espaiosa i compta amb un vàter i una pica. Funciona amb un sistema d'autoneteja per tal de poder higienitzar la cabina de manera constant, la qual cosa implica una inversió menor en serveis de neteja manuals i alhora una major eficàcia en la higiene. A banda, també reposa el paper automàticament i compta amb un sistema de seguretat i evacuació per poder facilitar la sortida d'alguna persona que pogués quedar-s'hi tancada o patir algun problema que li impedís sortir-ne.

Pel què fa a l'impacte en l'entorn on s'ha ubicat, aquest nou servei té una aparença que encaixa amb l'espai on es troba per tal de reduir l'impacte visual