Més de mig miler d'alumnes d'una quinzena d'escoles del Bages es van congregar ahir al pavelló de Navàs per participar en la Trobada de Cooperatives Escolars, organitzada pel Consell Comarcal del Bages i els ajuntaments de Manresa i Navàs.

Aquesta trobada s'emmarca en el programa CuEmE (Cultura Emprenedora a l'Escola), de la Diputació, que té per objectiu fomentar l'emprenedoria als centres i crear cooperatives on produeixen productes materials des de les manualitats. Posteriorment es venen al mercat ambulant i una part dels beneficis es destina a projectes socials.

Enguany la trobada ha assolit un nou rècord de participació amb aquests més de 500 de les escoles Joventut de Callús; Maians de Castellfollit del Boix; Bages, Joviat, La Salle, Sant Ignasi i l'Espill de Manresa; FEDAC de Monistrol de Montserrat; Sant Josep de Navàs; Ametllers, Collbaix i Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada; Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet; i FEDAC i Mare de Déu de Montserrat de Súria.

Durant la trobada, que té una funció semblant a una fira de mostres, s'han presentat les 24 cooperatives creades i les alumnes han muntat un estand amb els seus productes. A la vegada es dinamitza la jornada amb jocs cooperatius perquè s'hi generi un coneixement mutu.

Al projecte participen enguany 217 escoles, 93 municipis i més de 9.500 alumnes organitzats en 394 cooperatives. El foment de la cultura emprenedora i l'aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base va encaminat a ensenyar un model de gestió democràtica i participativa i reforça el vessant de responsabilitat social de les iniciatives.